Apple maakt lijsten van beste apps bekend

apple
apple

Het miljardenbedrijf Apple maakt elk jaar de top lijsten van de apps, games, films en muziek bekend. De lijsten worden door Apple zelf samengesteld, en er wordt niet gekeken naar het aantal downloads. 

De app Hidden Folks kreeg de prijs als beste iPad-game. In de game is het de bedoeling om verstopte poppetjes en verschillende objecten te vinden in een grote getekende zoekplaat. Deze populair game is gemaakt door Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg.

Wat in 2017 ook erg populair was zijn de gezondheid apps en sport apps. Dit jaar is de meditatie-app Calm als beste iPhone-app geprezen.

Als beste iPad-app werd Affinity Photo  gekozen, je kan je  foto’s makkelijk en vooral professioneel bewerken. De beste iPhone-game van 2017 is Splitter Critters. Spelers vegen over het scherm om buitenaardse monstertjes naar hun ruimteschip te leiden.

Er worden over het algemeen niet veel apps en games gedownload in de App Store op de Mac. Er zijn weinig leuke programma’s en de gene die leuk zijn, zijn enorm duur. Dit jaar is de beste Mac app  Lightroom-concurrent Aurora HDR, in het programma kan je foto’s op een makkelijke manier bewerken. De nummer 1 game voor op de Mac is dit jaar puzzelspel The Witness. Het spel werd al eerder uitgebracht voor de PS4 en was ook erg populair.

Als beste  film en serie wordt er wel gekeken naar de verkoopcijfers. In iTunes is de film Moana het meest gekocht en als serie Game of Thrones seizoen 7.