Adobe Premiere Pro gaat gebruik maken van AI

Het automatisch schalen van video's

Foto bron: Unsplash @marcuslofvenberg

Adobe Premiere Pro is een bekend softwareprogramma, waarin je video’s kan bewerken. In een nieuwe update, die later dit jaar uitkomt, is het mogelijk om het videoformaat 16:9 automatisch te laten schalen naar andere formaten.
Dit doet het programma door middel van artificial intelligence (AI). 

Het kost veel tijd, om een video te bewerken en deze zelf te schalen voor verschillende platformen. Op YouTube upload je meestal de video in 16:9, maar op Instagram is de meest gekozen optie 1:1 of 9:16.
Vooral YouTubers die veel delen op YouTube en Instagram willen op een efficiëntere manier werken.

Premiere Pro en artificial intelligence (AI)

In Nederland heet artificial intelligence ook wel kunstmatige intelligentie. Artificial Intelligence is een gemaakt algoritme, dat zichzelf kan verbeteren. Het kan bij wijs van spreken, leren en werken zoals de hersenen van de mens.
Door deze zelflerende technologie kan je processen in computersoftware verbeteren. Zo is Adobe nu aan het experimenteren met deze technologie, om zijn softwarepakketten te verbeteren.
AI zal als eerst in Adobe Premiere Pro toegepast gaan worden.

De nieuwe functie heet Auto Reframe en kan de workflow van de gebruiker enorm versnellen.

Auto Reframe is een effect dat je kan toepassen op clips op de tijdlijn van Adobe Premiere Pro. De gebruiker kan kiezen tussen drie vooraf ingestelde bewegingsinstellingen (Slower Motion, Default en Faster Motion), om het algoritme te laten weten hoeveel beweging te verwachten is in de video. Het effect zal bewegingsgevoelige keyframes aanmaken, die de bewegingen van de video volgen. Dit kun je ook handmatig aanpassen. Naast het formaat van het beeld, bewerkt de functie ook meteen de tekst en afbeeldingen, die zijn toegevoegd.

Adobe

Adobe is constant bezig met het updaten van alle softwarepakketten, die ze aanbieden. Het wordt alleen steeds moeilijker om de software ook daadwerkelijk te verbeteren. Daarom zal er gekeken worden naar functies om het werk te versnellen.
De update zal nog dit jaar uitkomen voor Adobe Premiere Pro.

Adobe Premiere Pro Foto bron: The Verge