Adobe Creative Cloud heeft een makeover gekregen

Creative Cloud
Afbeelding: @mikaelashannon

Het populaire software bedrijf Adobe heeft zijn belangrijkste programma Creative Cloud een gehele makeover gegeven.

Creative Cloud is gemaakt om vanuit 1 programma alle Adobe apps te updaten. Deze update, waarmee je kunt voorkomen komen dat je met verouderde software gaat werken, is super handig!

In de oude versie van Creative Cloud was het alleen mogelijk om je programma’s zoals, Photoshop, Lightroom, After Afects, etc. te updaten. Nu heeft Adobe ervoor gekozen om het gehele programma opnieuw in te richten en extra informatie aan de apps toe te voegen.

Creative Cloud update

Creative Cloud

Door de nieuwe uitstraling kan je makkelijker de verschillende programma’s herkennen. Er zijn verschillende hoofdcategorieën aangemaakt. Deze categorieën zijn onder de programma’s in Destop, Mobiel en Web verdeeld.
Onder deze hoofdcategorieën zijn er ook 5 subcategorieën aangemaakt:

  • Fotografie
  • Ontwerpen en lay-out
  • Video en beweging
  • Illustratie
  • UI en UX

Adobe Creative Cloud

Zodra je een app selecteert, kan je deze openen om de extra informatie te lezen. Daarnaast staan er in de informatie snelkoppelingen, die jou doorsturen naar verschillende cursussen. Met behulp van deze cursussen kun je het programma beter leren kennen.

Creative Cloud

Jouw werk

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om nieuwe fonts, kleuren, patronen, iconen en brushes toe te voegen aan al je Adobe apps. Door het maken van een gesynchroniseerde bibliotheek kan je op 1 apparaat je fonts uploaden. Deze zal direct gesynchroniseerd worden met je andere apparaten. Adobe heeft ook een openbare bibliotheek aangemaakt, waarop je gemakkelijk nieuwe content kan downloaden en uploaden naar je eigen bibliotheek. Zo hoef je niet uren op internet te zoeken naar de juiste documenten.

De update van Adobe Creative Cloud is vandaag in Nederland, Frankrijk en Duitsland gelanceerd. Morgen zal de update in China en een deel van Amerika doorgevoerd worden.