5G verbindt de samenleving

Techadventure nieuws

Je hebt vast al eens gehoord over 5G. Maar wat kun je er nou mee en wat voor voordelen biedt dit ten op zichten van 4G?

De vijfde generatie draadloze technologie biedt veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Er zijn in Nederland tal van bedrijven, die werken met geautomatiseerde processen. Denk bijvoorbeeld aan logistieke bedrijven, analytische bedrijven, maar ook supermarkten en sportvelden. Bijna alle bedrijven werken met een geautomatiseerd systeem, waarbij apparaten met elkaar communiceren, zonder tussenkomst van de mens. De technologie wordt ook wel Internet of Things genoemd (IoT).

5G gaat hier een grote rol in spelen. De vijfde generatie draadloze technologie is namelijk veel sneller en betrouwbaarder. Met behulp van deze technologie, kunnen grotere bestanden, sneller worden verstuurd en ontvangen. De verschillende apparaten, kunnen dus sneller met elkaar communiceren, waardoor processen sneller kunnen verlopen.

De grote vraag is natuurlijk: wat kun jij met 5G? Aanvankelijk niet heel veel meer dan met 4G. Voor de particulieren is 5G geen vervanger voor 4G, maar meer iets wat aan de zijlijn komt kijken. Hoe dan ook, je gaat er wel veel van merken. Als bedrijven eenmaal met 5G gaan werken, zijn er tal van nieuwe innovaties mogelijk. Denk aan bestuurbare autos, nieuwe drone-toepassingen en veel ontwikkelingen op het gebied van VR en AR. Maar daarnaast maakt 5G het ook mogelijk dat alle duizenden mensen in een voetbalstadion, zeer snel internet hebben.

Wanneer 5G precies gebruikt gaat worden, weten we nog niet. Maar dat het een interessante technologische ontwikkeling is, staat vast.